Ajuns la 35 de ani, Michael Essien evoluează la Persib Bandung, în Indonezia, dar rămâne extrem de apreciat în țara sa natală, Ghana. Mai nou, fostul mijlocaș de la Chelsea, Real Madrid și Milan a intrat în grupul fotbaliștilor celebri în cinstea cărora s-au ridicat statui dezastruoase.

Bizara operă de artă se află la Kumasi, al doilea oraș ca mărime din Ghana, și a fost realizată de un sculptor local în semn de recunoaștere a tot ce înseamnă Essien pentru țara din vestul Africii. Acesta e rezultatul:

Statuia din Kumasi pare mai degrabă în cinstea lui Worf, din Star Trek, decât în cea a lui Essien. Fotografie via Twitter

Statuia îl înfățișează pe fotbalistul ghanez într-un echipament mai vechi al lui Chelsea Londra, cu o minge la picior, însă lucrarea este departe de a fi una reușită.

Chipul lui Essien seamănă mai degrabă cu al unui robot din care lipsesc câteva bucăți, în timp ce genunchii fotbalistului sunt mult prea subțiri în comparație cu dimensiunea picioarelor. În plus, umerii te duc cu gândul la echipamentul unui jucător de fotbal american, iar burta (da, i-au făcut și burtică!) la sarmalele de Crăciun.


Citește și: Românii care au fugit din țară după Al Doilea Război Mondial și au jucat în Serie A


Statuile lui Ronaldo și Maradona au devenit ținta glumelor în online

Și alți fotbaliști s-au trezit cu opere de artă horror construite în onoarea lor. În primăvara lui 2017, aeroportul din Madeira a fost redenumit după Cristiano Ronaldo, ocazie cu care a fost dezvelit și un bust dubios din bronz care îl înfățișează pe starul portughez.

Statuia lui Cristiano Ronaldo din Madeira. Fotografie via Twitter

Sau cel puțin asta a fost intenția artistului, portughezul Emmanuel Santos. În realitate, bustul nu are nicio tangență cu realitatea, prezentându-l pe Ronaldo complet deformat, cu un rânjet ciudat și ochii bulbucați. Evident, statueta hilară a devenit imediat sursă de amuzament pe internet.

Diego Maradona a pățit-o și el, nu mai departe de luna decembrie a anului care tocmai a trecut. Argentinianul s-a deplasat până în Calcutta, India, pentru a participa la inaugurarea unei statui care îl reprezintă în momentul în care ridică trofeul Cupei Mondiale, cucerit în 1986.

Statuia lui Diego Maradona din Calcutta. Fotografie via Twitter

Înaltă de patru metri, statuia a fost intens ridiculizată pe rețelele de socializare. Unii au susținut că seamănă mai degrabă cu Roy Hodgson, Sylvester Stallone sau Mrs. Doubtfire decât cu Maradona, în timp ce alții și-au recunoscut bunicile în statuia închinată lui „El Pibe d’Oro”.


Citește și: Imagini inedite cu stadioanele minune din Nordul Europei


Comentarii